BEJELENTKEZÉS

Online időpontkéréshez kérjük regisztráljon, vagy ha már felhasználónk jelentkezzen be rendszerünkbe. Keressen minket bizalommal!

A SZAKRENDELÉS ORVOSAI

Betöltés alatt...

  SZAKRENDELÉSEK

  Dr. Schmal Ferenc

  Balassagyarmaton születtem 1960.09.21-én.

  1975-1977-ig a szegedi Ságvári Endre Gyakorló  Gimnáziumba , 1977-től a budapesti Móricz Zsigmond Gimnáziumba jártam,1979-ben  érettségiztem kitűnő eredménnyel.

  1985-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán „summa cum laude” minősítéssel.

  1985.október elsején léptem be a  János Kórház Sebészeti Osztályára / ami egyben a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Sebészeti  Tanszéke is volt / mint segédorvos ,és azóta is megszakítás nélkül ott dolgozom, jelenleg osztályvezető helyettes főorvosként.  Sebészetből 1989-ben szakvizsgáztam jeles eredménnyel. 1995-1997 között az Érsebészeti Klinikán gyakorlati képzésen vettem részt, majd 1997-ben szintén jeles eredménnyel érsebészetből is szakvizsgát szereztem.  Munkahelyemen mind az általános sebészeti betegségek,  / struma, emlő jó- és rosszindulatú daganatok, epekő, sérvek, gyomor és bél jó- és rosszindulatú elváltozásai, aranyeresség / mind az érsebészeti kórságok  /nyaki verőér szükületek, hasi verőér  illetve végtagi érszűkületek érelzáródások,a  visszeresség, az  aneurizmák ,azaz  a különböző helyeken előforduló értágulatok, az akut érelzáródások,mint pl. az embolia ,/ illetve balesetek során bekövetkezett érsérülések gyógyításához szükséges mütéteket végzem.   1992 óta végzek laparoscopos epe műtéteket.   Az érsebészet palettáján legfőképpen a hasi verőér, az alsó végtagi és a nyaki verőér ill. az alsó végtagi visszeresség miatti műtétek elvégzésében szereztem jártasságot. Részt veszek a fővárosi akut ügyeleti ellátásban,  illetve a  kórház Traumatológiai Osztályának az érsérült betegek ellátásában  érsebészeti szakkonzíliumot biztosítok.  Ezen kívül a bőrgyógyászati szakrendeléssel együttműködve jó- és rosszindulatú bőr és bőr alatti elváltozások ambuláns műtéteit végzem nagy számban.

  Számos hazai és nemzetközi  sebészeti-érsebészeti kongresszuson tartottam előadást vagy vettem részt. 1993-ban  2 hetes gastroenterologiai  továbbképző tanfolyamon voltam Hollandiában Zvolleban és Amsterdamban.  2010-ben tanulmányi úton vehettem részt Svájcban Szt.Gallenben.

  1989 óta veszek részt az egyetem medikus oktatásában, mint sebészet- gyakorlatvezető. 2010 óta a Semmelweis egyetem rezidens képzésében veszek részt  tutorként.

  Tagja vagyok a Magyar Sebész Társaságnak, a Magyar Angiologiai és Érsebészeti Társaságnak.

  Publikációk

  Betöltés alatt...