Dr. Ottó Iringó Ágnes PhD.

BŐR-NEMIGYÓGYÁSZ, KOZMETOLÓGUS SZAKORVOS
ALLERGOLÓGUS-KLINIKAI IMMUNOLÓGUS SZAKORVOS

Gyermekkorom óta orvos szerettem volna lenni, édesanyám bőrgyógyász-allergológusként, egyetemi oktatóként példa értékű munkát végzett. A Pécsi Orvostudományi Egyetem elvégzése után kutatómunkát folytattam Franciaországban és itthon, a francia kormány „PhD kettős irányítás alatt” című ösztöndíjával. Elismert, Párizs melletti kutatóközpontban dolgoztam 2,5 évig, az ultraibolya sugárzás káros hatásait vizsgálva. Ott létem alatt, egy nívós tudományos lapban, a Cancer Research-ben is megjelent első szerzős publikációm ebben a témában. PhD fokozatomat a Szentgyörgyi Albert Orvostudományi Egyetemen védtem meg 1999.-ben. Ezt követően rezidensi első évemet egy vezető Kardiovaszkuláris Centrumban töltöttem, majd folytattam tanulmányaimat a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Bőrgyógyászati Osztályán, majd a Semmelweis Egyetem Bőrklinikáján. A bőr-nemigyógyász-kozmetológus szakvizsga után elvégeztem a klinikai immunológus-allergológus szakképzést is. Mindkét szakból summa cum laude tettem szakvizsgát.

A Semmelweis Egyetem Bőrklinikáján az ambulancia vezetője lettem, illetve a külföldi angol nyelven tanuló hallgatók oktatásáért felelős koordinátor posztján is tevékenykedtem. Számos alkalommal tartottam előadást konferenciákon, írtam esetbemutatásokat különböző bőrgyógyászati szaklapokba itthon és külföldön egyaránt.

2012.-2016. között Angliában dolgoztam, mint főorvos. Külföldi munkám során számtalan továbbképzésen és nívós konferencián vettem részt Nagy Britanniában, Nyugat-Európában és az USA-ban. Bőronkológiában és bőrsebészetben sokat tanultam és tudásomat fejlesztettem kinti munkavégzésem alatt. Máig tagja vagyok az EADV-nek (Európai Bőr-és Nemigyógyászati Akadémia), illetve átmenetileg tagja voltam az AAD-nek (Amerikai Bőrgyógyászati Akadémia) is. Esztétikai bőrgyógyászati kurzuson is több alkalommal vettem részt itthon és Londonban.

Hazatérésünk óta dolgozom az Országos Onkológiai Intézet Bőrgyógyászati Ambulanciáján és a magán szektorban több helyen.

Fő érdeklődési területem a bőrrákok és napfény ártalom témaköre, a pikkelysömör és különböző ekcémák nagy csoportja, acne betegség és rosacea, vírusos, bakteriális és gombás bőrfertőzések diagnosztikája és kezelése, jóindulatú növedékek eltávolítása a bőrről, anyajegyszűrés, nemi úton terjedő betegségek. 

Publikációk

Betöltés alatt...
Hívjon minket telefonon: +36 70 940 0099